Elbåtar

Våra lösningar

Greta

Greta är Finers nyckeln-i-hand lösning, som gör elbåtandet möjligt för alla. Greta är 470cm lång, och har utvecklats för att påminna oss om den klassiska stug-båten som finns på de flesta stugor.

Cathy

Kommer till försäljning i slutet av hösten -21

Greta

Gretasta

You don´t have to be big to make a difference

Greta är Finers första nyckeln-i-hand elbåt. Hon har designats från början som en elbåt och är inte en båt med förbränningsmotor som har omvandlats till solelektrisk användning. Detta innebär att hon är optimerad för den elektriska solenergianläggningen och detta är också den främsta anledningen till att hon har så överlägsen prestanda. 

 

En av de viktigaste designfunktionerna som möjliggör den höga prestandan hos Greta är hennes lätta skrov. Hela båten väger bara 75 kg, när du lägger till motor, batteri och solpaneler är den totala vikten 150 kg. Av dessa 150 kg kommer 60 kg från batteriet, som placeras mitt i båten, nere i kölen. Detta ger en extremt stabil båt, som kommer att överraska de flesta första gången användare. En annan mycket synlig designfunktion är framdäcket. Eftersom Greta drivs 100% av solenergi behöver du en viss yta för solpaneler för att göra detta möjligt. På Greta har detta lösts av ett främre däck som till stor del täcks av solpaneler för att ge henne den energi som behövs. Under framdäcket får du också stora volymer torrförvaring, vilket inte är vanligt för en båt i denna storlek. Solpaneler ses ofta som ömtåliga komponenter som måste hanteras med försiktighet.

 

Detta är inte sant för Finers solpaneler som finns på Greta. Du kan sitta på dem, gå på dem, använda dem som förvaringsutrymmen eller vad du än vill. De behöver inte mer vård än ett däck av glasfiber. Det enda du måste tänka på är att rengöra dem då och då så att effektiviteten hålls så hög som möjligt.Greta är en mycket mångsidig båt som kan användas i olika sammanhang. Hon är perfekt som transportfordon till och från din sommarstuga, med sina 20 sjömil behöver du inte vara rädd för att strömmen tar slut. Hennes stora främre däck fungerar också bra som ett kastdäck och Greta är en utmärkt följeslagare för alla fiskare. Tack vare hennes stabilitet behöver du inte vara rädd för att stå på framdäcket, vilket är väldigt unikt för en båt i denna storlek. Denna funktion hjälper också när du går in eller ut ur båten.För dem som bara vill njuta av naturen kan främre däcket också användas som soldäck, eftersom det är över 2 m långt, det finns gott om utrymme att sträcka ut och bara njuta av den lugna åkturen på det öppna vattnet. 

 

Säkerhet är också en sak som har hållits i åtanke under hela designprocessen.Greta har dubbla botten och flyttankar, vilket gör henne osänkbar. Greta levereras också med en automatisk länspump som standard, så sannolikheten för att hon fylls med vatten är extremt låg, men om detta av någon oförutsedd anledning händer behöver du inte oroa dig, eftersom hon kommer att flyta trots att hon är fylld med vatten. Greta är en mycket mångsidig och säker båt som gör både dig, din familj och vänner glada och inte att förglömma vår miljö, som tackar dig för att du gick till en mer hållbar båtlösning.

Specifikationer

You don´t have to be big to make a difference

Finer on moderni yritys, joka näkee vain mahdollisuuksia eikä ongelmia. Kehitys tapahtuu nopeasti, ja pian toivottavasti näet hienomman ratkaisun omassa venesatamassa. Seuraa meitä matkallamme, jotta ympäristöystävällinen veneily olisi edullista ja helppokäyttöistä. Finer är ett modernt bolag, som ser möjligheterna och inte problemen. Utvecklingen sker snabbt, och förhoppningsvis ser du snart en Finer-elbåt i din hamn. Följ oss på vår resa, att göra elbåtandet tillgängligt för alla och skapa en renare värld.

- Emil Finne, VD och grundare

Cathy

Om Cathy

Din fiskekumpan

Ihopvikbar båt som ryms i en Volkswagen passats bagage. Passar perfekt för fiske, ifall du jagar eller bara hittar en trevlig sjö du vill utforska med båt. Båten går att vika ihop och paketet innehåller allt du behöver. I båten ryms två fullvuxna män och båten väger bara ca 60 kg.

Key specs

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam 

  • L.O.A 3.54 m (10,3')
  • Lenght (Hull) 4.50 m (9,3’)
  • Beam 4.50 m (9,3’)

Ta kontakt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.