Ny elbåt eller vill du bara elektrifiera din nuvarande båt?

Vi säljer elbåtar och allt du behöver för att skapa din egen elbåt.

Elbåtar

Greta - You don´t have to be big to make a difference

Greta är Finers nyckeln-i-hand lösning, som gör elbåtandet möjligt för alla. Greta är 470cm lång, och har utvecklats för att påminna oss om den klassiska stug-båten som finns på de flesta stugor.

Cathy - Din fiskekumpan

Kommer till försäljning hösten -21

När samhället går mot en mer hållbar framtid går båtindustrin också i samma riktning. Varje år kan du se fler elektriska båtar ute på vattnet och fler tillverkare vänder sig mot en elektrisk framtid. De stora fördelarna med elbåten är att den är tyst och den har  inga utsläpp. Nackdelen är vanligtvis båtens höga pris och begränsade räckvidd. När du åker ut på en längre resa måste du också planera dina stopp mycket bra för att se till att det finns en laddningsinfrastruktur tillgänglig. Finer ville lösa dessa problem och bygga båtar som är överkomliga, tillgängliga, enkla att använda och helt oberoende av en laddningsinfrastruktur. Finers båtar är alla självförsörjande utan behov av extern laddning, och under optimala förhållanden är deras räckvidd obegränsat med noll driftskostnader. Det har aldrig tidigare varit lika lätt att vända sig till elbåt! Följ Finer på vår resa med att revolutionera båtindustrin, medan vi alla hjälper till att skydda vår miljö.

Om oss

Finer är idén av två företagare som ville kombinera sina olika kompetensuppsättningar för att skapa ett företag som ger användarvänliga, prisvärda och miljömässigt hållbara lösningar för nya upplevelser på vattnet.

Vi ville skapa en hållbar elbåt som är tillgänglig för alla. Så vi skapade Greta! Hon kan enkelt gå 20 sjömil med en hastighet på 4 knop utan extern laddning. Alla våra båtar är handgjorda i den lilla kuststaden, Jakobstad.

 

 

Vår mission

Vi anser att alla skall ha möjlighet till att köra runt på vattnen med en el-båt.

 Istället för att sitta och se på från sidan, har vi valt att försöka åtgärda problemet. För att detta skall vara möjligt måste utbudet av el-båtar bli bättre. Vi har därför valt att göra hållbara, prisvänliga, schyssta båtar som är enkla att använda. Genom att minska på mängden båtar som drivs på fossila bränslen drar vi vårt strå till stacken för att bevara moder jord. Våra elbåtar har inga utsläpp alls, laddas på solenergi och är användbara till många olika ändamål.

Vi vill förändra synen på hur båtar används idag och göra det miljövänligare och roligare!

Nyheter

Buildning boats in the winter…

Winter has come with a bang this year, and it has given Fin-er it’s fair share of obstacles to overcome. Winter storms that cut out the power supply to our production fascilities and temperamentful heating systems that don’t want to work properly when it’s 25

Lue lisää »

Finer-Motors’ innovation is getting recognition

The days are dark and the nights are long, but at Finer-motor HQ the activity is higher than ever before.  Since receiving funding from the Finnish Centre for Economic Development, Transport and Environment, the work pace has increased exponentially and now Finer-motor has reached a

Lue lisää »

Följ oss på Instagram

    `

    Ta kontakt!

    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.