Om Finer

Vår resa

Finer är idén av l två företagare som ville kombinera sina olika kompetensuppsättningar för att skapa ett företag som ger användarvänliga, prisvärda och miljömässigt hållbara lösningar för nya upplevelser på vattnet.

 

Vi ville skapa en hållbar elbåt som är tillgänglig för alla. Så vi skapade Greta! Hon kan enkelt gå 20 sjömil med en hastighet på 4 knop utan extern laddning. Alla våra båtar är handgjorda i den lilla kuststaden, Jakobstad.

 

Med personlig erfarenhet från många olika branscher, inklusive mode, mat, fysioterapi och fordonsteknik, är det en sak som båda grundarna har gemensamt – att de älskar det öppna vattnet.

Båda födda och uppvuxna på Finlands västkust, i den lilla kuststaden Jakobstad, är vattnet och havet som ett andra hem för företagarna. Fortfarande idag, som familjefäder som bor i olika delar av landet, är den årliga fiskehelgen en helig tid som aldrig inhiberas.

 

Jakobstad är internationellt känd för sina traditioner för båtbyggnad, både gamla och nya. För hundra år sedan byggdes skepp av trä i Jakobstad som seglade runt världen, och fortfarande idag byggs de messt prestigefyllda segelbåtarna sannolikt i Jakobstad.

Med detta båtbyggarsarv i blodet och med en annorlunda attityd från att bygga företag från grunden, grundades Finer för att ge en ny prisvärd och miljövänlig dimension till båtliv.

Allt började som en idé för att förbättra fiskebåtens prestanda och komfort. Hur skulle det vara att fiska i total tystnad? Med ett fiskefartyg som är så lätt kontrollerat att det kan vända sig runt sin egen axel och du kan köra det i total tystnad under hela dagen? Dessutom bör lösningen vara överkomlig, så den är tillgänglig både för fritid och kommersiella fiskare.

Svaret var Daisy, hybrid-kittet, som kan installeras på vilken fiskebåt som helst för att förbättra prestanda, minska bränsleförbrukningen och förbättra arbetsförhållandena för alla fiskare.

Från och med Daisy utvecklades Barbara som en lösning som är lämplig för alla båtförare som vill göra sin befintliga båt mer miljövänlig samtidigt som de förbättrar komfortens slutprestanda för sitt befintliga fartyg.

Med erfarenhet från utvecklingen av dessa hybrid-kit ville vi ta saker ett steg längre och utveckla en 100% elbåt, med åtminstone samma prestanda som en traditionell båt och med förbättrad komfort till samma eller lägre pris , än deras traditionella motsvarigheter. Så här föddes Greta.Ta kontakt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.